Form Makina ve Gazi Üniversitesi'nin beraber düzenlediği “3. Katmanlı İmalat Teknolojileri Çalıştayı" 15 Nisan'da Gazi Üniversitesi Rektörlük Binası'nda gerçekleştirildi. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Form Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhterem Şanko, 3 boyutlu yazıcıların her alanda kullanılmaya başladığını belirterek “Katmanlı İmalat Teknolojileri yatırımlarımızın önceliğinde yer alıyor" ifadesiyle Form Makina'nın bu teknolojiye verdiği önemin altını çizdi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan ise “Hedef, üniversite ve sanayi işbirliği” dedi ve gelişen yeni tekniklerle daha önceden üretilemeyen parçaların şuan daha etkin ve kaliteli şekilde üretilebildiğini aktardı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Uslan “Çalıştayın ana sponsoru Form Makina ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği vasıtasıyla bu üretim tekniğinde kendimizi yetkinleştirmek, üniversite ve sanayi tarafında bu işbirliğini ortaya çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

SSB Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi eklemeli imalatta yol haritası hakkında detaylı bilgiyi ziyaretçilerle paylaştı. Yüksek sayıda katılımcının olduğu çalıştayda Osmangazi Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Görevlisi Evren YASA "Metal Katmanlı İmalat: Fırsatlar, Zorluklar ve Gelecekteki Yönelimler" konusunda etkili bir sunumunu gerçekleştirdi.

Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail LAZOĞLU ise "Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezindeki Eklemeli İmalat Araştırmaları" hakkındaki güncellemeleri paylaşarak bir sunum gerçekleştird.

Aselsan'dan Dr. Evren Tan ise "Savunma Sanayi Perspektifinden Metal Eklemeli İmalat Teknolojileri" sunumunu ziyaretçilere paylaştı. Dr. Hakan Yavaş ise "TUSAŞ’ın eklemeli İmalat Teknolojilerinin Havacılık Sanayinde Kullanımı ve TUSAŞ’ın Vizyonu" konularında sunumunu gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Bahatttin Koç'un "Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Merkezinde (TÜMER) Eklemeli İmalat Çalışmaları" hakkındaki sunumu da ilgiyle takip edildi.

Kapanış konuşmasını ise, ana sponsor Form Makina'nın Katmanlı İmalat Ürünleri Müdürü Sadık Sinan Koşumcu gerçekleştirdi. Form Makina'nın katmanlı imalat teknolojisinde aktif rol oynamayı hedeflediğini belirterek, sanayi ve üniversite iş birliği konusunda gereken platformu oluşturmak istediklerini belirtti. Koşumcu, üçüncüsü gerçekleşen çalıştayın şu ana kadar bu konuda Türkiye'de yapılan en büyük ve en geniş katılımlı etkinlik olduğunun altını çizerek bu tarz organizasyonların sanayi ve üniversite iş birliği için çok verimli olacağını ve yeni organizasyonlar planlamak istediklerini belirtti.